دسته بندی اصلی
منوی کاربردی

در مورد زعفران

در مورد زعفران

زعفران گیاهی است چند ساله که دارای پیاز میباشد این پیاز دارای غلاف قهوه ای رنگی است .

این گیاه در جنوب غربی آسیا ، جنوب اسپانیا ،و جنوب اروپا روییده میشود،قرن هاست که خراسان جنوبی پیشتاز،پیشگام،و پرچم دار تولید بهترین زعفران در جهان است به همین منظور شهرستان قاینات را پایتخت زعفران جهان می نامند.

زعفران دارای ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و ۳ رشته کلاله قرمز رنگ میباشد،قسمت مورد استفاده گیاه زعفران کلاله نارنجی رنگ گل آن میباشد، کلاله زعفران حاوی چربی،املاح معدنی و موسیلاژ است. تکثیر زعفران منحصراً توسط غده زیر زمینی بنه (کورم) متداول است .عطر و بوی زعفران به علت وجود اسانس بی رنگ تروپن دار و یک ترکیب اکسیژن دار و همراه با سینئول به نام سافرانال میباشد. طعم زعفران مربوط به هیتروزید تلخ پیکرو کروسین است .رنگین بودن زعفران مربوط به وجود ماده ای به نام کروسین میباشد .